O carte de Liviu Rebreanu la Orăștie, după 78 de ani de la trecerea în eternitate

Citește, află mai mult despre: carti rebreanu
O carte de Liviu Rebreanu la Orăștie, după 78 de ani de la trecerea în eternitate

Acum la 78 de ani de la trecerea spre eternitate a lui Liviu Rebreanu, este cunoscut astăzi faptul că acesta debutează, în volum, la Orăștie, la instanțele lui Sebastian Bornemisa. la Librăria Națională, la 19 iunie 1912, își făcea debutul un alt mare scriitor: Liviu Rebreanu, cu volumul său intitulat „Frământări”, ce este o culegere de nuvele. La acea dată Sebastian Bornemisa îl anunța pe Liviu Rebreanu că volumul de debut a fost tipărit, solicitând adresa și modalitatea în care să-i fie expediate cele 200 exemplare ce-i reveneau ca drepturi de autor. Aflăm, prin intermediul unei alte scrisori, că tirajul a fost tipărit pe trei tipuri de hârtie: hârtie fină, olandeză și hârtie normală.

în 19 iunie, Sebastian Bomemisa îl anunța pe Liviu Rebreanu că volumul de debut a fost tipărit, solicitând adresa și modalitatea în care să-i fie expediate cele 200 exemplare ce-i reveneau ca drepturi de autor, scuzându- se că nu dispunea de bani suficienți pentru a-i achita restul onorarului. Aflăm prin intermediul unei alte scrisori că tirajul a fost tipărit pe trei tipuri de hârtie: hârtie fină, olandeză și hârtie normală.

Mulțumit de colaborare, dar – probabil și din rațiuni financiare – Rebreanu îi mai propune spre tipărire și o piesă de teatru: Osânda. Colaborarea rămâne însă, în acest caz, la faza de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed