Restaurarea unui mural medieval din Farleigh Hungerford Castle. Lucrari de conservare

Citește, află mai mult despre: farleigh hungerford castle, rachel turnbull, sfantul george
restaurarea unui mural medieval din Farleigh Hungerford Castle

Experții de la English Heritage au început restaurarea unui mural dintr-un castel medieval.

Imaginea Sfântului George la Farleigh Hungerford Castle a fost comandată ca parte a renovării din anii 1440 de primul lord de Hungerford. Condițiile meteorologice și încercările nereușite de conservare au făcut ca pictura să ajungă într-o stare foarte proastă, potrivit BBC.

Lucrările din prezent sunt parte dintr-un program de conservare a interioarelor pictate a capelei castelului. Restauratorii au început să repare vopseaua descuamată și să înlăture reziduurile de ceară de pe muralul din Somerset.

Imaginea sfântului patron al Angliei este cea mai importantă pictură murală rămasă în castel și prezintă figura unui cavaler îngenuncheat purtând o haină cu armele Hungerford de-o parte și de alta.

Muralul a fost descoperit în 1844. Rachel Turnbull, restaurator English Heritage, a spus că picturile de pe perete erau „un frumos și important exemplu de artă medievală”, oferind „o imagine unică asupra interioarelor odată bogate ale castelului”.

„Conservarea lucrărilor de artă vechi de secole ca aceasta este o sarcină delicată și complexă și putem vedea aici cum restauratori bine intenționați pot da greș”, a explicat ea. „Restauratorii noștri experți au analizat cu grijă starea picturii de pe perete pentru a găsi metoda exactă pentru fiecare parte a lucrării. Este un proces minuțios, dar vital pentru a ne asigura că aceste picturi istorice vor putea fi admirate de generațiile viitoare”.

Lucrarea făcută de English Heritage este parte a unui efort național de salvare a 77 de picturi murale din portofoliul organizației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed