Repere istorice din trecutul românesc – licitație organizată de Historic – Iulie 2021

Citește, află mai mult despre: licitatii arta
Repere istorice din trecutul românesc – licitație organizată de Historic – Iulie 2021

Istoria națională ca reprezentare a trecutului impune a fi redescoperită în permanență. Cu fiecare generație nouă se scrie o istorie proprie cu un discurs propriu bazat pe anumite priorități științifice, diferite de cele ale generațiilor anterioare, în raportarea la trecut. Punctul comun al acestor discursuri noi îl reprezintă raportarea la surse.

Istoria capată viață prin scrierile savanților de început de secol XIX, care și-au dedicat efortul publicării de documente, dar și redactării sintezelor de istorie națională. Ulterior, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Iorga și Xenopol au publicat primele teze de istorie națională cunoscute atât în țară, cât și în străinătate. Fotografiile, gravurile, hărțile, manuscrisele, toate reprezintă surse ce au fost luate în discuție de istoricii trecuți în redactarea sintezelor.

Licitația “Repere istorice din trecutul românesc” aduce în atenția publicului documente de arhivă, fotografii inedite, cărți rare, precum și corespondențe personale ale personalităților politice din trecut; piesele se prezintă ca mărturii ale perioadelor încheiate ce au dus la constituirea României de astăzi.

22 Iulie 2021 – Ora 18:30

Sediul Historic – Str. Intrarea Amzei, nr.2, sector 1, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed