Rendezvous Goethe despre blogul DLITE – Eveniment organizat de Goethe-Institut Bucuresti şi DLITE

Citește, află mai mult despre: bogdan cosa, dlite, eveniment, ghoethe, manuela klenkee
Rendezvous Goethe despre blogul DLITE – Eveniment organizat de Goethe-Institut Bucuresti şi DLITE

Blogul de literatură DLITE înființat de Goethe-Institut București în iunie 2016, împlinește anul acesta 5 ani! Fără echipa redacțională această platformă literară germană-română nu ar fi rezistat.

În numele întregii echipe Goethe-Institut București, Dr. Joachim Umlauf se întâlnește pe 18 mai, cu o parte e redacției: autorii Bogdan Coșa, Andra Rotaru și traducătoarea Manuela Klenke.

Ei vor vorbi despre începuturile blogului și semnificația acestuia în relațiile literare româno-germane și, în special, despre noua bursă de creație DLITE, la care pot aplica scriitorii români cu un manuscris în curs de apariție.

Bogdan Coșa (n. 1989) este un autor român și traducător de texte literare. În 2011 a publicat primul său roman, Poker (premiul de debut al editurii Cartea Românească; premiul de debut al revistei Tiuk), iar în 2013 al doilea roman, Poker. Black Glass ( Premiul « Tânărul scriitor al anului » 2013) și colecția de poezie O formă de adăpost primară. În 2020 a publicat romanul Cât de aproape sunt ploile reci (nominalizare pentru « Tânărul scriitor al anului » 2020). Scrie pentru numeroase reviste, iar textele sale apar în mai multe antologii.

Andra Rotaru, poetă și jurnalistă, a fondat revista literară multimedia online Crevice. În ultimii ani, a organizat numeroase proiecte transdisciplinare, printre care se numără și spectacolul de dans Lemur, realizat de coregraful Robert Tyree în diferite locuri din SUA și Europa. Cărți publicate: Într-un pat, sub cearșaful alb (2005), Ținuturile sudului (2010), Lemur (2012), Tribar (2018). În 2013, a primit premiul “Tânărul poet al anului” pentru Lemur.

Manuela Klenke (n. 1984) a studiat germanistică și anglistică și a predat limba germană ca a doua limbă între 2010 și 2018 (VHS, Akademie Überlingen). În 2017 a primit o bursă de lucru din partea DÜF pentru traducerea romanului Null Komma Irgendwas/nterior zero, scris de Lavinia Braniște. Cărți publicate: Die grünen Brüste /Sânii verzi, de Florin Iaru, (2020), Sonia meldet sich/Sonia ridică mâna de Lavinia Braniște (2021). În prezent, este curatoarea rubricii lunare “Colțul german” de pe DLITE.

Conversația poate fi urmărită live online pe pagina de Facebook: Goethe-Institut Bucuresti marți, 18 mai 2021 de la ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed