Programul evenimentului “Un weekend cu Brâncuși”, cu prilejul Zilei Naționale “Constantin Brâncuși”

Citește, află mai mult despre: program eveniment
un weekend cu brancusi 2022 program

Vineri, 18 februarie 2022, ora 19.00, Sala Auditorium
– „Când creezi trebuie să te confunzi cu Universul”, aforisme brâncușiene și cronici de epocă în lectura actorului Richard Bovnoczki
– Concert Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de mătase.

Sâmbătă, 19 februarie 2022
Orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 – Ghidaje în Sala Constantin Brâncuși
Accesul este prin Galeria Națională.

Duminică, 20 februarie 2022
Orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 – Ghidaje în Sala Constantin Brâncuși
Accesul este prin Galeria Națională.

Richard Bovnoczki este actor la Teatrul Național București și a colaborat cu Unteatru, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Ion Creangă și Teatrului Evreiesc de Stat.

Intensa activitate teatrală este completată de roluri în filme și scurt metraje, printre care: Aurora (regia: Cristi Puiu); Luna verde (regia: Alexa Visarion); Întâlnire cu al treilea Reich (regia: Victor Dragomir); Întâlniri încrucișate (regia: Anca Damian).

Simion Bogdan-Mihai este un artist complex, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România.

A fost membru fondator al formației Antrepriza Muzicală, alături de naistul Victor Matei, unul din discipolii lui Gheorghe Zamfir, fiind activi între anii 2008 și 2010. A făcut parte din formația Banda Agurida a Loredanei Groza și a colaborat cu Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks și Les Elephants Bizarres. Alături de formația Lăutarii de mătase a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească, readucând astfel în prim plan acest gen de muzică.

A lucrat la coloana sonoră a documentarelor Flavours of Romania și Wild Carpathia realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed