Progamul cultural al lunii Martie, în Timișoara

Citește, află mai mult despre: cultura la timisoara
timisoara program cultural 2024

În luna Martie, teatrul din Timișoara ocupă un loc deosebit de important. Pe data de 7 martie 2024, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu”, va fi pus în scenă spectacolul “Nopţi albe”.

În plus, pe 8 şi 9 martie, de la aceeaşi oră, Teatrul Maghiar de Stat “Csiki Gergely” va prezenta în premieră spectacolul “Pericle” de William Shakespeare, în Sala Mare.

Tot pe data de 8 martie, are loc concertul simfonic al Orchestrei “Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul, alături de dirijorul Rumon Gamba şi de solista de oboi Simona Sindreştean, de la ora 19:00 în Sala Capitol, Filarmonica Banatul, Bdul Constantin Diaconovici Loga 2.

Publicul este invitat să descopere Timişoara prin prisma spectacolului “Jurnal de România. Timişoara”, programat pentru data de 10 martie, de la ora 19:30, la Teatrul German de Stat de pe strada Alba Iulia, numărul 2.

Pe data de 15 martie, Sala Operei va răsuna de emoţie şi pasiune în spectacolul “LA BOHEME”, compus de G. Puccini, de la ora 19:00, la Opera Naţională Română, situată pe Strada Mărăşeşti 2.

FITT Timişoara va fi din nou gazda unui concert deosebit pe 16 martie, când Ana Coman îşi va lansa noul album “Tu nu o să mă uiţi”. Concertul începe la ora 20:00.

Pe 17 martie, la ora 17:00, va avea loc spectacolul de teatru intitulat “1978”, regizat de Tomi Janezic, pe strada Calea Ghirodei 32.

În data de 20 martie, publicul este invitat la spectacolul de operetă “LILIACUL” de Johann Strauss, care va avea loc în Sala Operei, la Opera Naţională Română.

De la ora 19:00, în data de 22 martie, publicul este invitat să se bucure de un concert simfonic oferit de Orchestra “Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul. Dirijată de Cristian Spătaru, orchestra va fi însoţită de solistul Doru Roman la percuţie. Evenimentul are loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, situată pe Bdul Constantin Diaconovici Loga 2.

Alternosfera, trupa de rock alternativ din Chişinău, ajunge în Timişoara pe data de 23 martie şi va susţine un concert găzduit de FITT, de la ora 19:00.

Spectacolul de teatru “Slugă la doi stăpâni”, va avea premiera pe 23 martie, la Teatrul German de Stat, de la ora 19:30.

Pe data de 26 martie, va fi pus în scenă şi spectacolul “Livada de vişini”, de la ora 19:30, la Teatrul German de Stat. De asemenea, pe 27 martie, de la ora 17:00, publicul va putea urmări o nouă reprezentaţie a spectacolului “1978”, regizat de Tomi JaneĹžič.

Tot pe data de 27 martie, la Teatrul German de Stat, de la ora 19:30, se va juca spectacolul “Teatrul”. În acelaşi timp, în Sala Operei din Opera Naţională Română, începând cu ora 19:00, publicul va putea viziona spectacolul de balet “LA BAYADERE”, pe muzica lui L. Minkus.

Spectacolul de teatru “Sunt o babă comunistă” va avea loc pe 28 martie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu”.

Pe 29 martie, tot de la ora 19:00, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, Orchestra simfonică “Remus Georgescu” va susţine un concert simfonic sub bagheta dirijorului David Crescenzi. Soliştii serii vor fi Dragoş Mihăilescu şi Dinu Mihăilescu la pian.

Ultimul spectacol de operă al lunii martie este “Nabucco” de G. Verdi, programat pentru data de 29 martie, de la ora 19:00, în Sala Operei din cadrul Operei Naţionale Române, situată pe Strada Mărăşeşti 2.

Această lună se încheie într-o notă armonioasă, prin spectacolul de teatru “Îmblânzirea scorpiei” ce va fi pus în scenă pe data de 31 martie, în Sala Mare a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed