1. Prima pagină
  2. Noutăți, evenimente, știri...
  3. Pe urmele lui Emil Racoviță cu Cristian Lascu

Pe urmele lui Emil Racoviță cu Cristian Lascu

Citește, află mai mult despre:
lascu

Serile Fotogeografica – invitat Cristian Lascu

Cristian Lascu este cercetător speolog, autor al unei descoperiri mondiale absolute în lumea științifică mondială, și anume Peștera Movile din Dobrogea, unde există un ecosistem unic, independent de lumina Soarelui. Are la activ numeroase lucrări științifice, cărți, albume, articole, fotografii, note publicate în reviste internaţionale între care Nature, Science et Vie, la Recherche, Le Monde, GEO, Naturwissenschaft, Stern, Der Spiegel, New York Times, Washington Post, National Geographic.

Fondator al cluburilor Focul Viu si GESS, este cunoscut de toată lumea ca primul redactor-șef al prestigioasei reviste National Geographic România.

La 15 august 1897, corabia Belgica a pornit spre Antarctica, într-o expediție științifică finanțată de guvernul belgian, dar cu echipaj internațional. Pentru importanta misiune de biolog a fost ales tână¬rul oceanograf român Emil Racoviță, proaspăt doctor la Sorbona. După mai bine de o sută de ani, o echipă românească îi aduce un omagiu marelui savant și explorator, refăcându-i traseul. Reportajul lui Cristian Lascu (foto. Helmut Ignat) ne poartă în lumea lui Emil Racoviță și a pionierilor de pe Belgica, dar și în Antarctica secolului XXI – o destinație apărută recent pe hărțile turistice. În cartea lor, fiecare pagină este o călătorie în sine

Luni – 2 Noiembrie 2020 – la 18:30 – Online – pe http://www.fotogeografica.ro si FaceBook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed