Online: Concert Mozart – Eveniment organizat de Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

Citește, află mai mult despre: concert cluj, mozart
concert mozard martie 2021

Concert Mozart – Susținut de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Distribuție:
Dirijor: Vlad Baciu
Scenografia: Anca Pintilie
Regia scenă culise: Alina Nistor
Rareș Munthiu – vioară

Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Alert, original și mereu surprinzător, Wolfgang Amadeus Mozart ne cucerește cu fiecare dintre partiturile sale, iar acest concert este impregnat cu aceeași inspirație inegalabilă.

Interpretat de Rareș Munthiu – vioară și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorală a artistului Vlad Baciu, programul acestui eveniment cuprinde două lucrări celebre și mereu actuale: Simfonia Nr. 25 în Sol Minor, K.183/173dB și Concertul pentru vioară și orchestră nr. 5 în La Major, K.219. Prima, adesea denumită și „mica simfonie în sol major”, a fost scrisă de prodigiosul compozitor clasic – renumit pentru creația sa precoce – la doar 17 ani, în anul 1773. Salturile mari și ritmul sincopat caracterizează liniile melodice ale acestei simfonii efervescente.

La rândul său, Concertul pentru vioară și orchestră nr. 5 a fost compus doi ani mai târziu, în perioada în care Mozart devenise muzicianul Curții Regale din Salzburg. „Concertul turcesc”, precum este supranumit datorită influențelor sale otomane, acesta reprezintă un colaj liric acaparant și plin de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed