Uniunea Artiștilor Plastici din România, cu adâncă tristețe, anunța dispariția marelui pictor Neculai Iorga, un artist cu o carieră lungă, presărată cu amintiri incredibile: „Inspirat de conductele din subsolul fabricii Independența din Sibiu, am realizat patru tablouri pe care le-am expus la Sala Dalles. Doamna Peggy Guggenheim a venit în România și a fost condusă în atelierele somităților vremii. Dar nu a fost atrasă de nimic. Când a făcut vizita la expoziția noastră s-a oprit și a zis: Tablourile acestea patru sunt achiziționate de mine.”
Neculai G. Iorga s-a născut la Galați, în anul 1933. S-a apropiat de artele frumoase încurajat de Camil Ressu. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la clasa profesorilor P. Dumitrescu și Al. Brătășanu. De-a lungul anilor a participat cu regularitate la expoziții personale în București, Brașov, Sibiu, dar și la expoziții de grup în țară sau în străinătate. Lucrările sale au fost expuse la New York (1967); la Galeria Guggenheim, la Londra (1969); la Muzeul de Arta din Riga (1970); la Galeria de Artă din Viena (1981), Berlin (1984) și Paris (1992).
Crezul artistic al marelui dispărut a fost: „Pentru un pictor desenul este baza. De-aia mi se pare exagerat că mulți la ora actuală se inspiră din telefonul mobil. Studiul trebuie să fie după model, nu inspirat din calculator”.