Memorialul Pitești și Fortul 1 – Piața Operei – București

Citește, află mai mult despre: pitesti
fortul 1 arhiva de geografie decembrie 2020

Arhiva de Geografie revine la fosta închisoare de la Pitești, prin amabilitatea conducerii Memorialului Închisoarea Pitești. Obiectivul a făcut parte din rețeaua de persecutare și „reeducare” a intelectualilor români de după 1945, întâmplările de acolo fiind de tristă amintire. Cunoașterea istoriei ne ajută să n-o mai repetăm. În deschidere, facem un popas la Fortul 1 Chitila, parte din Centura de Fortificații a Cetății București, despre care aflăm la fața locului.

Ne vedem DUMINICĂ, 13 decembrie 2020, începând cu ora 08:00, la PIAȚA OPEREI din București, deservită de stația de metrou EROILOR; întâlnirea are loc în parcarea din mijlocul intersecției (între Operă și Biserica Sf. Elefterie Nou). Cel târziu la ora 08:15 se învârte roata autocarului. Prima oprire este la Fortul 1 Chitila, spațiu abandonat în care veți avea nevoie de o LANTERNĂ pentru a-l vizita. Fotografierea este permisă și nu mai este nevoie de prezentarea cărților de identitate.

Mergem apoi pe autostradă spre centrul orașului Pitești, acolo unde suntem primiți și ghidați la Memorialul Închisoarea Pitești, prin suferința celor care au trecut pe acolo la mijlocul secolului trecut. Vizitarea se face în două grupuri separate pentru a respecta distanțarea.

După amiază, plecăm înapoi spre București (cu popas tehnic) și ne oprim la Piața Operei cel târziu la ora 16:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre contul Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed