1. Prima pagină
  2. Noutăți, evenimente, știri...
  3. Lansare „Theodoros“ la Galați: Mircea Cărtărescu în dialog cu Doru Căstăian

Lansare „Theodoros“ la Galați: Mircea Cărtărescu în dialog cu Doru Căstăian

Citește, află mai mult despre:
lansare theodoros la galati mircea cartarescu in dialog cu doru castaian

Vă invităm vineri, 3 februarie, de la ora 18.00, la Colegiul Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, Sala Amfiteatru, (str. Nicolae Bălcescu 41) la o întâlnire cu Mircea Cărtărescu și Doru Căstăian despre romanul„Theodoros“, bestseller Humanitas în 2022.

„O scriitură unică la nivel mondial.“ — Die Zeit

„N-am scris niciodată literatură ca să public cărți, ci ca să trăiesc în ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume nouă și specială, o experiență nouă ca o nouă îndrăgostire sau ca o nouă călătorie (da, uneori și ca o nouă boală).

Am trăit, scriind «Theodoros», povești de dragoste, povești eroice, povești atroce, povești reale și fantastice, voluptuoase și crude, petrecute în spații geografice și epoci istorice diferite, pe care m-am amuzat să le reconstitui cu acribie, dar și cu un zâmbet ironic. M-am afundat pe cărările ce se bifurcă ale Bibliei, ale cărții sfinte etiopiene «Kebra Nagast» și ale «Alixăndriei» noastre, găsind în toate o expresivitate uimitoare și fără sfârșit. În mijlocul pandemiei, al războaielor, al depresiilor și decepțiilor zilei de azi, am avut nevoie să trăiesc o vreme în tăcerea de capelă zugrăvită cu sineală și chinovar a unei lumi care se-ntoarce mereu, ca floarea-soarelui, către singurul lucru pe care-l prețuiesc cu adevărat, frumusețea.“ — MIRCEA CĂRTĂRESCU

Accesul în sală este liber, în limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed