Figuri feminine ale medievalității românești – Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești – 24 Septembrie 2021

Citește, află mai mult despre: bracoveanu, conferinte, epoca medievala
conferinta figuri feminine ale medievalitatii romanesti 2021

Anul acesta se împlinesc 360 de ani de la nașterea Doamnei Maria Brâncoveanu, pentru a marca acest eveniment, vă invităm să participați la Conferința online “Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești – Maria Brâncoveanu – Figuri Feminine ale medievalitatii românești” care va avea loc Vineri 24 Septembrie 2021 pe parcursul întregii zile. Conferința este organizată de Asociația culturală DAR DEVELOPMENT și este cofinanțată de Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și se bucură de susținerea partenerilor Arhivele Naționale ale României, Complex National Curtea Domneasca din Targoviste și Institutul de Studii Sud Est Europene al Academiei Române.

Lucrările care vor fi susținute online în cel mult 15 minute vor face referire la personalitatea Mariei Brâncoveanu sau la alte figuri feminine medievalității românești prin abordări istorice, arhivistice, de istoria artei sau literare. La conferință invităm să participe cercetători, cadre didactice, doctoranzi și masteranzi în anul terminal din centrele universitare: București, Iași și Târgoviște.

Înscrierea la conferintă se poate face până în data de 30 August printr-un mail la adresa: office@dardevelopment.com în care participantul se va prezenta în 5 rânduri și va prezenta de asemenea în 5 rânduri tematica lucrării pentru ca aceasta să poată fi încadrată în secțiuni.

Lucrările prezentate vor fi reunite într-o publicatie care va aparea în Editura H.E R L O. Verlag din Heidelberg, Germania parte a Grupului Editorial DAR DEVELOPMENT. Participanții la conferință vor primi din partea organizatorilor Albumul foto documentar „Maria Brâncoveanu -portrete domnești și documente de arhivă” .

Informatii conferinta: Alexandra Brutaru – Manager de Proiect – 0724200094 – alexandrabrutaru@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed