Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, Vicovu de Sus – Bucovina – Suceava

Citește, află mai mult despre: festivalul sanzienelor
festivalul sanzienelor

Iată-ne ajunși la a IX-a ediție a Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”. Pornim din nou într-o călătorie magică, emoționantă și educativă prin toate zonele etnografice ale României, printre cuvinte, cântece, obiceiuri inspirate de Sărbătoarea Sânzienelor, în dorința de a menține aprins focul sacru al tradițiilor noastre milenare.

Timp de două zile, pe 23 și 24 iunie 2023, la Vicovu de Sus, Suceava, în Bucovina noastră de poveste, vom aduna într-un buchet de sânziene tradiții și obiceiuri scoase din lada de zestre a poporului român, vom premia regine, prințese, grupuri, costume, vom cânta și vom dansa, celebrând zânele bune ale românilor, Sânzienele.

Tema ediției de anul acesta este: „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”. Suntem convinși că vă stârnește interesul tema noastră. Astfel că, pe lângă concursul cu premii generoase cu care sunteți familiarizați deja, în Regatul Sânzienelor, veți gusta bucate strămoșești pregătite cu pricepere de maeștri bucătari.

Indiferent de vreme și de vremuri, avem datoria de a trăi frumos, de a ne respecta rădăcinile din care ne tragem seva. „Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis” ne spune poetul Radu Gyr. Haideți, dară, să tranformăm visurile în realitate și să ne mângâiem sufletele cu vibrațiile trăirilor noastre! Haideți să visăm împreună!

Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”
Regina Sânzienelor®
Regatul Sânzienelor®
www.reginasanzienelor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed