Expoziția Oarecari – Ioan Matei Agapi – 2020

Citește, află mai mult despre: agapi ioan
oarecari 2020

În luna iunie, echipa din spatele documentarului TIMEBOX, a început digitalizarea negativelor din Colecția Agapi pentru a salva arhiva uriașă de fotografii aparținând legendei ieșene – Ioan Matei Agapi. După luni de muncă, Nora Agapi, fiica artistului, va prezenta o parte din lucrările fotografului, în cadrul expoziției 𝑶𝒂𝒓𝒆𝒄𝒂𝒓𝒊. 1967 – 1978 𝒗𝒂̆𝒛𝒖𝒕̦𝒊 𝒅𝒆 𝑰𝒐𝒂𝒏 𝑴𝒂𝒕𝒆𝒊 𝑨𝒈𝒂𝒑𝒊 ce va avea loc la MNAC Bucharest, în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie.

Odată cu expoziția, va fi disponibilă și plaforma www.ioanagapi.com în care se vor regăsi, scanate și digitalizate, o parte dintre negativele realizate de Ioan Agapi în perioada 1968-1978.

Expoziția OARECARI . 1967 – 1978 văzuți de Ioan Matei Agapi, curatoriată de Calina Barzu, prezintă o selecție de imagini din reportajele sale, dar și fotografii personale de vacanță sau de la nunți. Artistul a fotografiat diverse personalități din scena politică și culturală, dar, în egală măsură, îl interesau oamenii de rând, pe care îi fotografia într-o manieră aparte. Fotografiile din expoziție surprind modul în care Ioan Matei Agapi se regăsea în cei pe care îi fotografia, dar și capacitatea lui de a vedea individul și umanitatea indiferent de vârsta, gen, statut sau clasă socială.

Expoziția poate fi văzută în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, de miercuri până duminică, între orele 11:00 – 18:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed