Eveniment la Galați – Programul “Zilelor Eminesciene” – 2023

Citește, află mai mult despre: eminesciene, program 2023, scriitori galati
zilele eminesciene galati 2023

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și Consiliul Județean Galați, alături de Primăria Municipiului Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Direcția Județeană pentru Cultură, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est, Societatea Scriitorilor „Costache Negri”, Cenaclul „Noduri și Semne” și Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” i-a invitat pe gălățenii mici și mari duminică, 15 ianuarie 2023, la ora 10.30, în Parcul „Mihai Eminescu”, la statuia marelui poet, pentru a-i aduce acestuia un omagiu, la 173 de ani de la naștere, dar și pentru a sărbători împreună Ziua Culturii Naționale.
Manifestările dedicate marelui poet Mihai Eminescu, organizate de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați sub titulatura „Zilele Eminesciene, la Galați”, care au constat în expoziții, lansări de carte, recitaluri, lecturi publice, momente artistice, întâlniri cu scriitori încep de miercuri, 11 ianuarie, la sediul central al Bibliotecii (Strada Mihai Bravu, nr.16), existând, zilnic, cel puțin un eveniment.

Dintre evenimentele care s-au desfășurat, amintim: Expoziție de partituri și documente din colecțiile Bibliotecii „Versul eminescian pe portativ – Poetul național și Ziua Culturii”, organizată în foaierul Sălilor de Lectură, în perioada 14 – 20 ianuarie; 11 ianuarie, ora 16.00 – lansarea volumelor „Cristofor al străzilor” și „Să zbori înăuntrul tău”, autor Valeriu Valegvi; 12 ianuarie, ora 10.00 – „Opera eminesciană în colecțiile Bibliotecii V.A. Urechia” – expoziție și prezentare de carte organizată în cadrul manifestărilor dedicate poetului, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor; 13 ianuarie, ora 18.00 – la sediul Muzeului de Artă Vizuală Galați, în parteneriat cu Biblioteca – o ședință extraordinară a Cenaclului „Noduri și Semne” și un Finisaj al expoziției de pictură „Pâinea cea de toate zilele” al pictoriței Andreea Brătucu; duminică, 15 ianuarie, ora 10.30 – în Parcul Municipal Central, In Memoriam Eminescu, cu un moment al Fanfarei „Valurile Dunării”, recitaluri și mesaje, cu participarea scriitorilor Florina Zaharia, Sterian Vicol, Ion Zimbru, Victor Cilincă, Gelu Ciorici-Șipote, Violeta Craiu, Luminița Potîrniche, Angela Baciu, Alina Beatrice Cheșcă, Daniela Gumann, Mioara Baciu, Dan Vîță, Marin Mârza, Constantin Oancă, Săndel Stamate, A.G. Secară, Dumitru Marian, Sebastian Golomoz.

Programul evenimentelor a continuat astfel: pe 17 și 18 ianuarie, ora 17.00, la sediul central al Bibliotecii – Lectură publică și lansări de carte: poetul Laurențiu-Ciprian Tudor (Brașov): „Loc de oftat”, Ed. Școala Ardeleană și prozatorul Alexandru Lamba, „Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte”, Ed. Litera; pe 19 ianuarie, la ora 12.00 – la Colegiul Național „Costache Negri” – „Urmașii lui Eminescu de la începutul secolului al XXI-lea” cu participarea scriitorilor Laurențiu-Ciprian Tudor, Alexandru Lamba și poeți ai Cenaclului „Noduri & Semne”, iar în ziua de 20 ianuarie, la ora 17.00 – la sediul Bibliotecii – s-a desfășurat o Ediție extraordinară a Salonului Literar „Axis Libri” în care invitat a fost scriitorul Mihail Gălățanu, care a prezentat cele mai noi cărți („Intravenos”, „Mormântul lui Ovidiu” și „Maestrul absolut. Omul atins de Ființă”) susținând un recital poetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed