Despre Paștele credincioșilor catolici și protestanți, din martie 2024

Citește, află mai mult despre: paste
Papa Ioan Paul al II lea in mainile Domnului

Credincioșii catolici, reformați și protestanți sărbătoresc sfânta sărbătoare a Paștelui. Sărbători binecuvântate! Duminica Învierii este una dintre cele mai mari sărbatori din creștinism.

Cu această ocazie, indiferent de orientarea religioasă, vă împărtășim fragmente din însemnarile personale ale Papei Ioan Paul al II-lea (1920-2005), primul suveran pontif care a vizitat România. Pe 2 aprilie se vor împlini 19 ani de la moartea Papei.

Pe 16 octombrie 1978, cardinalul Karol Jozef Wojtyla din Cracovia a devenit Papa Ioan Paul al II-lea. A fost primul papă de altă origine decât cea italiană de la papa Adrian al VI-lea, adică din 1522, iar pontificatul lui de 26 de ani este considerat al treilea ca lungime din istoria Bisericii Catolice, alături de Sfântul Petru (34-37 de ani) și Pius al IX-lea (31 de ani).

Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti într-un moment cu însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă.

Papa Ioan Paul al II-lea | În mâinile Domnului. Însemnări personale 1962-2003, Humanitas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed