Despre “Dilema sfântă” cu Cristian Dumea, în cadrul KineDok

Citește, află mai mult despre: dumea, KineDok
dilema sfanta cristian dumea

Invitat la discuția purtată după proiecția filmului “Dilema sfântă”, difuzat în cadrul KineDok, un proiect One World Romania a fost Cristian Dumea, preot paroh al Bisericii Romano-Catolice din Galați, profesor de muzică la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” și lector universitar doctor la Facultatea de Arte din Galați.

Subiectul filmului ridică întrebări complexe, prezentând dilema protagonistului, preot catolic, nevoit să aleagă între datoria față de membrii parohiei sale și familia pe care și-a format-o. Dedicarea preoților catolici pentru misiunea lor este profundă iar chemarea acestora implică sacrificii, jurământul de celibat fiind unul dintre ele.

Părintele Cristian Dumea a vorbit despre propria experiență, despre cei doisprezece ani care i-au fost necesari în formarea sa, până la decizia finală de a se dedica slujirii lui Dumnezeu. În încheierea discuției, părintele a mărturisit că filmul i-a confirmat faptul că a făcut alegerea corectă și că dacă ar fi s-o ia de la capăt, ar face exact același lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed