Copia primei cărți a lui William Shakespeare vândută pentru suma de 9,98 milioane de dolari

Citește, află mai mult despre: shakespeare
Copia primei cărți a lui William Shakespeare vândută pentru suma de 9,98 milioane de dolari

O copie a primei cărți a lui William Shakespeare a fost vândută, la o licitație la New York, pentru suma de 9,98 milioane de dolari (7,6 milioane de lire sterline).

Există aproximativ 235 de exemplare ale cărții, dar se știe că doar puține versiuni complete se află în mâinile cumpărătorilor independenți.

A fost vândută de Mills College din Oakland, California – un colegiu privat care o deține din anii 1960 -, iar identitatea cumpărătorului nu a fost cunoscută. Casa de licitații Christie’s din New York, unde a fost vândută, îi estimase valoarea între patru și șase milioane de dolari.

„First Folio”, apărut în anul 1623, a reunit 36 de piese de teatru, iar 18 dintre ele nici nu ar fi fost cunoscute altfel. Fără publicarea sa, nu ar exista nicio copie a unor piese de teatru precum Macbeth, A douăsprezecea noapte, Iulius Caesar și Furtuna.

Majoritatea celor 235 de exemplare cunoscute e incompletă. Una, deținută de Universitatea Oxford, s-a vândut cu 3,5 milioane de lire sterline în anul 2003. Se crede că cinci sau șase versiuni complete sunt în mâinile cumpărătorilor independenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed