Ciprian Apetrei și Marina Eliza Caloian – Lansare de carte – Biblioteca Metropolitană București

Citește, află mai mult despre: ciprian apetrei, eliza caloian
Ciprian Apetrei Marina Eliza Caloian 2023

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, ora 16:00, la Biblioteca Metropolitană București – Mihail Sadoveanu (str. Tache Ionescu nr. 9) – Editura Minela vă invită să participați la întâlnirea cu Ciprian Apetrei și Marina Eliza Caloian, doi autori care-și vor lansa volumele nou publicate.

– „Povești călătoare” – volum colectiv coordonat de Ciprian Apetrei.
– „Cristale de rouă” – album de picturi florale și „Cristale în noapte”- poezii, autor Marina Eliza Caloian.

„Povești călătoare” – un volum colectiv coordonat de domnul Ciprian Apetrei, jurnalist și profesor de filosofie, stabilit în Franța – cuprinde experiențe de viață scrise de „românii stabiliți în lumea largă”.

Proiectul a început în anul 2019, când mai mulți români au fost provocați să vorbească despre ,,multipla lor identitate”. Poveștile ,,dulci-amărui” au avut un real succes și un vădit interes în rândul românilor stabiliți dincolo de granițele țării care și-au adus aportul în realizarea conceptului propus de inițiator – „Erau doar gândurile bune ale celor plecați, care se chemau unele pe altele (…), dar toate drumurile memoriei sunt pavate cu praf de stele tricolor. Statele Unite ale României.”.

Iată că „Povești călătoare” a ajuns la cel de-al treilea volum. Mulțumită domnului Ciprian Apetrei, un ambasador al românilor de pretutindeni, cărțile au fost prezentate și lansate în importante orașe din Europa: Bordeaux, Bruxelles, Madrid, Tenerife, Frankfurt, Roma, Lyon, Londra, Copenhaga.

Cristale în noapte (poezie), Cristale de rouă (album pictură) – Marina Eliza Caloian

Volumul de debut al Marinei Eliza Caloian – Cristale în noapte – are ca punct de pornire „Cuvânt înainte”, o prezentare auctorială prin care ne putem face o idee despre iubirea pentru frumos – poezia și pictura – pasiuni în care se refugiază de-a lungul timpului.

Natura își urmează cursul. Anotimpurile simbolizează parcursul vieții, dar mai ales stările sufletești prin care trece autoarea. Astfel, primăvara simbolizează copilăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed