Cei ce nu uită – File de istorie pentru cartea noastră cea de toate zilele

Citește, află mai mult despre: carti, eveniment caritabil online
Cei ce nu uită – File de istorie pentru cartea noastră cea de toate zilele

“Cei ce nu uită – File de istorie pentru Cartea noastră cea de toate zilele” este un eveniment caritabil online realizat de către Asociația Rotary Club Oradea Art Nouveau în parteneriat cu Teatrul Regina Maria Oradea și are ca scop sprijinirea educației în mediul rural, prin înființarea unor biblioteci școlare rurale.
Proiectul își propune să micșoreze distanța dintre mediul rural și cel urban, să încurajeze eliminarea analfabetismului funcțional în rândul elevilor și să prevină abandonul școlar. Considerăm că acest proiect este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori și părinți deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și alfabetizării ca drept fundamental al omului.

Ziua de 9 mai 2021 este un bun prilej de a sărbători împreună în acest mod.

Spectacolul-eveniment : “Cei ce nu uită”, o producție a Teatrului Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan, care a avut premiera în stagiunea 2012-2013, vine în sprijinul proiectului “Cartea noastră cea de toate zilele”, toate încasările fiind direcționate pentru înființarea unei biblioteci școlare rurale la Școala Gimnazială Pietroasa, județul Bihor.

„Cei ce nu uită…” nu este un “simplu spectacol de teatru”. Este o experiență care te transformă într-un martor al trecutului colectiv, o altă dimensiune a istoriei noastre recente. Este un spectacol care te obligă să ai sufletul și ochii larg deschiși pentru una dintre cele mai impresionante experiențe teatrale.
„Cei ce nu uită…” nu vorbește despre un eveniment simplist, ci despre ceea ce știm că s-a întâmplat în lagărele comuniste. Este un semnal de alarmă pentru generațiile care nu trebuie să uite de miile de oameni ce au murit în închisori.

„Cei ce nu uită…” e un spectacol în care cortina nu se ridică, în care nu există loc de aplauze. E doar o expunere a unei realități crude… Pentru că trecutul nu trebuie uitat.

Un spectacol itinerant, teatru în spaţiu neconvenţional, realizat după un scenariu de Gavriil Pinte.

CU (în ordine alfabetică): Andreea Gabor, Alina Leonte, Mirela Niţă Lupu, Anca Sigmirean, Angela Tanko, Anda Tămășanu, Dania Ținca, Denisa Vlad, Ion Abrudan, Șerban Borda, Ciprian Ciuciu, Tiberiu Covaci, Andrei Fazecaș, Andrei Gliga, Sorin Ionescu, Igor Lungu, Sebastian Lupu, Eugen Neag, Ion Ruscuț, Alexandru Rusu, Emil Sauciuc, Alin Stanciu, Radu Tudor, Răzvan Vicoveanu

Orchestra: Petrică Popa, Dumitru Negrean, Sorin Costache, Gheorghe Căbuța, Nicu Moldovan, Eduard Albina
Regia artistică și ilustrația muzicală: Gavriil Pinte
Scenografia: Roxana Ionescu

Preț bilet: 30 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed