„Arta pe înțelesul tuturor”, cu pictorița Corina Preda Perianu

Citește, află mai mult despre: arta pentru toti, pinacoteca bucuresti
conferinta online arta pe intelesul tuturor pictorita corina preda perianu 2021

Seria conferințelor “Arta pe înțelesul tuturor” continuă online în ziua de miercuri, 21 iulie 2021.

Cea de-a treia conferință va fi transmisă pe 21 iulie 2021, la ora 12:00 și o va avea ca invitat pe pictorița Corina Preda Perianu.

Născută la 16 septembrie 1963, în Văbilău, Prahova, este absolventă a liceului de arte plastice „Nicolae Tonitza” din București și a Academiei de Arte Bucureşti, secţia Pictură, la clasa profesorului Vasile Grigore. Din 1996, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția Pictură. De asemenea a fost și profesor de desen la liceul Spiru Haret şi Şcoala nr.7 din Bucureşti, iar din 1997 este restaurator la Muzeul Naţional de Artă al României.

Discuția va fi moderată de către Ana-Maria Măciucă și Cristina Ioniță, muzeografi în cadrul Pinacotecii Muzeului Municipiului București.

Secția Artă a Muzeului Municipiului București a demarat încă din anul 2019 un program menit să promoveze patrimoniul artistic al muzeelor cu acest specific, aflate în administrarea MMB, dar dorește să aducă în atenția publicului și o serie importantă de artiști contemporani.

O dată pe lună, specialiștii Secției Artă vor prezenta diverse picturi de pe simezele expoziției tematice “De la anatomia artistică la opera finită” (expoziție deschisă la Palatul Suțu până pe 29 august 2021), prin scurte prelegeri, susținute și alături de invitați surpriză, artiști prezentați chiar în atelierele lor. Se vor evidenția diferite lucrări, importanța acestora în cadrul operei artiștilor contemporani prezentați, dar și în ce curent artistic se încadrează. Discuțiile se vor axa și pe mijloacele de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi jocuri de planuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed