Andrei Dósa în dialog live și online cu Alina Purcaru și Bogdan-Alexandru Stănescu

Citește, află mai mult despre: alina purcaru, andrei dosa
Andrei Dósa în dialog live și online cu Alina Purcaru și Bogdan-Alexandru Stănescu

Joi, 24 iunie, ora 20.00, Andrei Dósa va intra în dialog cu Alina Purcaru și Bogdan-Alexandru Stănescu, pornind de la romanul „Multă forță și un dram de gingășie”, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom. Evenimentul va fi transmis via ZOOM pe paginile de Facebook Cărturești și Editura Polirom.

Despre carte

„Unică în acest roman este vocea naratorului său, un amestec de Holden Caulfield și Karl Ove, maghiar și român, idealist și cinic, hibrid în multe sensuri, încercînd să găsească claritatea, fără să știe de ce, dintr-un pur instinct moral și estetic, și fără să știe cum. Dacă acceptăm pactul autobiografic al cărții, atunci înțelegem lumea din care a ieșit unul dintre poeții cu adevărat originali ai noii generații. Mărcile lui lirice apar surprinzător și discret, ca mici puncte incandescente, și în proza fluidă și simplă prin care e spusă povestea anilor de rătăcire ai lui Dósa, probabil cel mai important scriitor maghiar de limbă română de azi.” (Adrian Lăcătuș)

Andrei Dósa s-a născut în 1985, la Brașov. A publicat cinci volume de poezie, cel mai recent fiind Expectativa luminoasă (OMG Publishing, 2020). A tradus mai multe cărți din engleză și maghiară. În prezent, este redactor al revistei Poesis International. De același autor la Editura Polirom a mai apărut romanul Ierbar (2018).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed