Deși pare că neliniștea i-a cuprins pe toți, ieri, la Muzeul Literaturii Române, Crețulescu 8, a fost bucurie! S-au prezentat două cărți apărute în 2020, la Editura Neuma, “Alchimia memoriei” și “Anatomia cuvantului”, cartea Ralucăi Faraon, respectiv, a domnului Gabriel Gherbăluță din Galați. În ciuda faptului că mulți invitați nu au mai putut ajunge, cei care au venit (poeții Ionel Ciupureanu, Eugen Barz, Ionuț Calotă, poetele Maria Vasilescu, Carmen Secere, Daniela Toma, Romița Mălina Constantin, Emilia Dănescu, Miruna Drăghici, care este și prozatoare și grafician, precum și prozatoarea Niculina Constantinescu) au participat cu toată deschiderea sufletească și empatia posibile. Am avut, de asemenea, bucuria de a-i vedea pe câțiva elevi și foști elevi (unii studenți, acum), dar și câțiva prieteni apropiați.

Mulțumiri speciale poetului Florin Dochia, amfitrionul evenimentului, poetului Eugen Barz și colegei Niculina Constantinescu pentru comentariile pe marginea acestor cărți.

Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit miercuri, 6 octombrie 2021, de la ora 16.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, o dublă lansare de carte Editura Neuma, „Alchimia memoriei”, de Raluca Faraon, și „Anatomia cuvântului”, de Gabriel Gherbăluță. Invitat: Horia Gârbea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed