Presedinte Filialei Sud-Est Galati al Uniunii Scriitorilor din România a murit. “Ai ales sa pleci printre stele! Drum lin in LUMINA dragul meu unchi! Imi va fi tare dor de tine OMULE intre oameni!” declara Arthur Florentin Antoniu.

Scriitorul și dizidentul Corneliu Antoniu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sud-Est, s-a stins din viață joi, 20 mai 2021, la vârsta de 81 de ani.

Trupul neinsufletit al lui Corneliu Antoniu a fost depus la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian“ (biserica de langa Oraselul Copiilor Tiglina).
Cina va avea loc in data de 21.05.2021 ora 17.00 la capela bisericii. Inhumarea va avea loc in data de 22.05.2021 la ora 13.00.

A debutat editorial în 1978, cu volumul „Ascunsa ninsoare”, la editura Cartea Românească.

Arestat în 1987 pentru că făcea greva foamei pentru respectarea drepturilor omului, nu a mai putut fi angajat, după eliberarea din temnițele securității. A solicitat azil politic în Belgia, în 1990, și s-a reîntors în România, la Galați, în 1996.

Aici a fondat revista literară „Antares”, publicație sub egida Uniunii Scriitorilor din România. Licenţiat în filosofie al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, a fost decorat cu Meritul Cultural în rang de Cavaler și a fost făcut cetăţean de onoare al municipiului Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed