Bela Lugosi și afișele cu contele Dracula vândute la licitație

Citește, află mai mult despre: dracula actor, licitatii afise, pennsylvania posters
Bela Lugosi și afișele cu contele Dracula vândute la licitație

Colecţia de afişe de cinema, găsite într-o mansardă dintr-o locuinţă din statul Pennsylvania, SUA, a fost vândută pentru o sumă totală de 503.000 de dolari, la licitaţia organizată, vineri, de casa Heritage Auctions. Colecţia cuprinde 33 de afişe din Epoca de Aur a Hollywood-ului.

Potrivit casei de licitaţii, un afiş care a promovat filmul “Dracula”, în regia lui Tod Browning, cu actorul Bela Lugosi în rolul principal, a fost adjudecat pentru cea mai mare sumă în cadrul licitaţiei – 143.400 de dolari. Afişul a fost cumpărat de o persoană care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Actorul maghiar Bela Lugosi s-a născut la Lugoj, în Transilvania, în 1882, şi a devenit cunoscut pentru rolul contelui Dracula din filmul “Dracula”, regizat de Tod Browning, în 1931. Bela Lugosi este considerat unul dintre cei mai buni actori de filme horror, din perioada de tinereţe a industriei de la Hollywood, fiind cunoscut şi pentru filme precum “Fiul lui Frankenstein” (1939) şi “Crimele din Rue Morgue” (1932).

Bela Lugosi a murit în 1956, la vârsta de 73 de ani. O altă vedetă a licitaţiei a fost un afiş din 1931 care a promovat filmul “Cimarron”, primul western care a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film al anului. Acest afiş a fost vândut în cadrul unei licitaţii, pentru suma de 101.575 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed