Un nou nume pe clapele pianului de azi – Lorin Lupoae

Citește, află mai mult despre: lorin lupoae
Un nou nume pe clapele pianului de azi –  Lorin Lupoae

Lorin Lupoae este elev al Colegiului Național “Costache Negri” ( Pedagogic). Atingerea primelor clape, sub impulsul curiozității a ceea ce va urma, dar și surprins de sunetele ce alternau de la ceva lin, melodios până la acel ceva ce răsuna ca o avalanșă, i-a oferit ocazia lui Lorin, ca începând de la 5 ani și jumătate să pătrundă în lumea magică a muzicii. A avut răbdarea și încă o mai are de a descifra partituri, care, după studii îndelungi să ni le ofere cu atât drag spre ascultare. Devorator al cărților bune, el este un tânăr ce a înțeles că, prin perseverență și muncă, poate menține cunoașterea la un nivel înalt. Receptiv la ceea ce i se propune, având o conștiinciozitate riguroasă în tot ceea ce întreprinde, îi place lucrul bine făcut. Iubitor de muzică, film, dans și sport, promite în orice domeniu pe care-l abordează.

A urmat timp de 3 ani dans sportiv. Tenisul de câmp, de masă, fotbalul și înotul, sunt printre activitățile dragi lui. Fire blândă, sensibilă a ales ca pianul să-i fie un bun prieten, dedicându-i o bună parte din timpul său liber.

A absolvit după 5 ani, cursurile de pian la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” și în prezent urmează cursuri de chitară. A făcut voluntariat, timp de aproape 1 an, la două centre de bătrâni din Galați, încântându-i, o dată pe lună cu melodii la pian pentru a le însenina gândurile și chipurile.

Alternează de la melodiile lente, piano, la cele puternice, alegro, surprinzând auzul prin stiluri diferite. În repertoriul său are melodii clasice, moderne, populare, melodii ce reprezintă coloana sonoră a unor filme cunoscute.

Compozitorii preferați: W.Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven Compozitori contemporani: Eugen Doga, Hans Zimmer.

Până la finele clasei a VIII a, a participat la concursuri naționale, obținând locuri fruntașe, iar acum este cooptat să participe la diverse evenimente în țară, în cadrul unor reuniuni ale scriitorilor, la Biblioteca V.A.Urechia ori cu diverse alte ocazii.

Lui Lorin îi place să dăruiască note muzicale, buchet de emoții pentru oameni sensibili. Muzica este asemeni unei poezii, însă fără cuvinte, care vorbește sufletului omenesc. Totul e plin de armonii și armonie. Suntem precum notele muzicale pe imensul portativ al vieții. Cu sensibilitate și emoție, culisează cu atâta ușurință pe fiecare notă muzicală, ce se lasă stăpânită de agilitatea degetelor sale. Fiecare melodie este interpretată cu dăruire și profesionalism, aducând o notă de mister ori transmițând entuziasm, energie. Lorin are darul de a-i purta pe cei ce-l ascultă într-o lume de vis, unde doar clapele pianului, prin atenta sa mânuire, au ceva de spus.

Pentru cine dorește să îl asculte, canalul său de YouTube este mai jos:

https://www.youtube.com/channel/UCl7A4Yuy_s55pxs06eJfp8Q

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed