Cine este Sorin Cerin şi câteva citate de înţelepciune

Citește, află mai mult despre: sorin cerin
cine e sorin c

Sorin Cerin (Născut: 25 noiembrie 1963, Baia Mare , Romania) este un important poet existențialist din secolul 21, citat alături de Sartre sau Kierkegaard, filosof, creatorul Coaxialismului, comparat cu Schopenhauer, Nietzsche și Wittgenstein.

Sorin Cerin este căutat în mod special de marele public pentru cele 11.486 de aforisme structuralizate în 14 volume de cugetări, publicate anterior la diverse edituri, ca mai apoi să fie reunite sub egida unui singur volum monumental, intitulat Culegere de Înțelepciune, titlu care i-a adus celebritatea și recunoașterea internațională, pentru care este considerat a fi unul dintre cei mai reprezentativi gânditori ai genului aforistic pe plan mondial iar cugetări din această lucrare, se află selectate în diverse publicații sau antologii prestigioase ale lumii.

Nu trebuie ignorată nici opera eseistică sau beletristică care-l recomandă ca fiind și un eseist și romancier la fel de profund precum îi este și opera poetică, filozofică sau aforistică.

CITATE CELEBRE DIN CULEGERE DE INTELEPCIUNE DE SORIN CERIN:

“Să fim optimişti, iubirea mea cea mare, fiindcă avem de partea noastră clipa şi nu Destinul, fiindcă avem eternitatea acestei clipe şi nu timpul, fiindcă ne avem pe noi, acum şi aici, şi nicăieri în urma clipei, fiindcă va ninge cu timp, şi această urmă va fi îngropată de stele căzătoare, devenind o amintire a unei lumi trecute.”

“Timpul este gardianul care ne fură eternitatea.”

“Zâmbetul este floarea sufletului.”

“Ce suntem noi in afara de un vis nebun al unui inger complexat de sine, pierdut undeva in ierarhia numerologiei?”

“Cine sunt Sfinții? Sunt Oameni care au reușit să iubească mai mult decât alții, care au aflat într-o măsură mai mare sau mai mică Calea Sinelui Sacru, calea către împlinirea spirituală.”

“Dumnezeu este sufletul pereche al întregii lumi.”

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed