A venit pe lume la data de 20 martie 1898 într-o familie de refugiați armeni din Imperiul Otoman.
Aram Frenkian a fost autorul a peste 50 de studii și cărți de filosofie, punând accentul în mod special pe spațiul cultural dintre Occident și Orient.
A făcut studiile la București, unde a absolvit Liceul „Gheorghe Lazăr”. Încă de atunci, armeanul și-a manifestat înclinația către filosofie, matematică și limbi străine, precum latina și greaca veche.
El a urmat studii universitare atât în România, cât și în străinătate. În anul 1926 a plecat la Paris și a învățat filosofia la Universitatea din Sorbona. Totodată, și-a păstrat interesul față de limbile clasice și orientale.
După cinci ani, revenea în țară și obținea distincția „Magna cum laude” pentru doctoratul în litere și filosofie cu teza „Cosmologia lui Heraclit din Efes”.
În anul 1937, Aram Frenkian și-a început cariera universitară ca asistent la cursul de greaca veche. În anul 1945 a devenit conferențiar la Facultatea de Filologie din București, iar în 1957 a fost numit profesor la catedra de filologie clasică la aceeași facultate.
A obținut și postul de șef de secție de istorie la Institutul de Logică din București, în anul 1964. Tot în acel an, la 10 noiembrie, Aram Frenkian deceda în urma unui atac de cord, la vârsta de 66 de ani, în București.
Academia Română i-a acordat post-mortem titulatura de membru, în anul 2006. Munca armeanului a gravitat cu precădere în jurul temelor de filosofie presocratice și cele legate de Homer. A scris peste 50 de cărți și studii în care a abordat probleme de istoriografie filosofică.