Sigmund Freud, Marie Bonaparte și Brâncuși

Citește, află mai mult despre: bonaparte, brancusi
freud si bonaparte

Sigmund Freud a scris cuvintele de mai sus într-o scrisoare adresată prințesei Marie Bonaparte (1882-1962). Ceva mai târziu, ea avea să traducă opera lui Freud în limba franceză, devenind ea însăși psihanalist.

Sigmund Freud se simțea frustrat din cauza inabilității sale de a înțelege femeile. El credea că femeile trebuie să fie de folos (Martha, soția, era descrisă ca o bună gospodină) și acesta putea fi motivul pentru care nu a reușit să înțeleagă femeile dispuse să îi schimbe perspectiva.

Întreaga viață, Marie Bonaparte a avut nevoie de asigurări cu privire la fizicul ei și în privința puterii de seducție. Prin urmare, a ajuns să își facă mai multe operații estetice la nas și la sâni. Averea ei a contribuit la popularizarea psihanalizei și l-a ajutat pe Freud să evadeze din Germania nazistă.

A avut o legătură cu șambelanul soțului ei, apoi în timpul războiului din Balcani, a acordat primul ajutor răniților greci și a devenit amanta unui tânăr chirurg elvețian, Albert Reverdin. Cel mai celebru amant al prințesei a fost Aristide Briand.

A fost model pentru sculptorul Constantin Brâncuși. Sculptura care o reprezintă, „Principesa X”, a creat un scandal în 1919, când el a reprezentat-o sau caricaturizat-o ca un mare falus din bronz strălucitor. În 1926, Marie Bonaparte a părăsit Austria. Pe 4 noiembrie 1926, ea a devenit cofondatoarea Societății de Psihanaliză din Paris.

Citiți mai mult în corespondenţa inedită a lui Sigmund Freud către prințesa Marie Bonaparte (1925)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed