În februarie, 42 de ani de la moartea scriitorului Mihail Drumeș

Citește, află mai mult despre: drumes mihai
mihail drumes

Luna aceasta se vor împlini 42 de ani de la moartea scriitorului Mihail Drumeș (27.02.1982), dramaturg, nuvelist, realizator de proză scurtă și romancier român, foarte popular in perioada interbelică.

“Invitația la vals” este unul dintre cele mai apreciate romane ale literaturii interbelice, iar în cei aproape nouăzeci de ani scurși de la prima sa apariție, în 1936, a fost publicat în zeci de ediții. Mihail Drumeș spune povestea de dragoste dintre Tudor și Micaela, o experiență măcinată de excese emoționale, gelozie și jocuri ale seducției.

În 1936 apare la Editura Vremea, romanul “Invitația la vals”, care înregistrează, de-a lungul timpului, 35 de ediții, obținând un record unic în materie de tiraj. Autorul devine unul dintre cei mai citiți scriitori din perioada interbelică.

Mihail Drumeș (pseudonim pentru Mihail V. Dumitrescu; n. 26 noiembrie 1901, Ohrid, Imperiul Otoman – d. 7 februarie 1982, București, România) a fost un dramaturg, nuvelist, realizator de proză scurtă și romancier român, foarte popular in perioada interbelică.

Fiul lui Vasilie Dimitrie (devenit Dumitrescu) și al Despinei (n. Gero). Familia sa, la origine aromână, se stabilește în Oltenia.

Liceul l-a urmat la Caracal și Craiova, bacalaureatul l-a obținut în 1925. Urmează Facultatea de Litere și Filosofie a Universității din București, absolvită în 1928. O vreme funcționează ca profesor de liceu, va trece mai apoi în învățământul superior.

Volume publicate:

-Capcana, 1927
-Invitația la vals, 1936
-Ioana d’Arc, 1937
-Scrisoare de dragoste, 1938
-Elevul Dima dintr-a șaptea, 1946
-Se revarsă apele, 1961.
-Sfântul Părere, 1930,
-Cazul Magheru 1970
-Arde Prahova, 1974.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed