Desființarea omului – C.S.Lewis – Cele mai bune cărți ale secolului XX

Citește, află mai mult despre: cs lewis
desfiintarea omului cs lewis xarte

C.S.Lewis are darul profeției. „Oameni fără piept”, „Calea” și „Desființarea omului” –în 1944, anticipa gândirea dominantă a secolului XXI.

Gândirea lui C.S.Lewis invită la un exercițiu de alpinism al inteligenței. Demonstrația pornește de la un aparent banal manual școlar și ajunge la miezul condiției și conviețuirii umane: există sau nu bine, frumos, adevăr, îndurare, solidaritate, ca valori obiective, vrednice de a fi transmise din generație în generație, de a fi cultivate și educate?

În ce măsură înlocuirea lui „este bine” cu „așa vreau eu” /„așa îmi vine” înseamnă apariția unei omeniri fără suflet, la cheremul instinctelor sale naturale, și fără repere valabile de orientare în lume?

Aceasta este noua omenire aflată în lucru a Programatorilor, cum îi numește autorul pe conducătorii gândirii moderne, fie ei, oameni de știință, filozofi, oameni politici, cu toții creatori ai OMULUI fără piept, fracturat între rațiune și instinct.

Ei sunt aceia care anunță, ca pe o mare realizare, izbăvirea OMULUI de sub cerul umanității lui. O carte pentru zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed