ARTA LUMII cu pianistul Daniel Dumitrașcu – TINERE TALENTE

Citește, află mai mult despre: arta lumii, tinere talente
ARTA LUMII cu pianistul Daniel Dumitrașcu – TINERE TALENTE

Invitatul proiectului ARTA LUMII de joi, 27 mai, este pianistul DANIEL DUMITRAȘCU, bursier al Fundației Regale Margareta a României.

ARTA LUMII este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

Partenerul acestui proiect este Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

DESPRE DANIEL DUMITRAȘCU

Daniel Dumitrașcu este student în anul I la Universtatea Națională de Muzică din București unde studiază pianul la clasa maestrului Viniciu Moroianu și dirijat orchestră la clasa maestrului Tiberiu Soare.

A început studiul pianului de la vârsta de 6 ani, având rezultate remarcabile încă din primii ani de studiu, beneficiind de îndrumarea atentă a profesorilor Natalia Mocănescu Coloros și Cristian Duca.

A participat la concursuri internaționale în Franța, în 2009, unde a obținut premiul I – categoria Debutant – Concours International Musical de France, iar în 2012 – Premiul Special al Juriului – Concours International Grand Music Interprets Paris , dar și la multe alte concursuri de specialitate din România: Festivalul “Johann Sebastian Bach” din Cluj Napoca, Concursul Național “Piano Art”, Concursul Național de Interpretare “Margareta Sterian”, Concursul Internațional de interpretare “George Georgescu”.

La vârsta de 16 ani debutează ca solist cu orchestra, interpretând prima parte a Concertului nr.2 în Fa Major de Dmitri Șostakovici, alături de Orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, pentru ca un an mai târziu să revină pe scena Filarmonicii ploieștene interpretând prima parte a Concertului în la minor de Robert Schumann, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.

Daniel a susținut recitaluri, atât ca pianist solo, cât si în ansambluri camerale, aprofundând cu nesaț repertoriul muzicii de cameră pe care o consideră arta interpretativă a viitorului.

De asemenea, a avut de-a lungul anilor prilejul de a întâlni și de a lucra cu pianiști celebri si recunoscuți la nivel internațional: Lea Yoana Adam-președinte al Academie Des Artistes Musiciens (Franta), Josu De Solaun-câștigător al Marelui premiu al Concursului Internațional “George Enescu” ediția 2014, Boldizsár Csiky-pianist si compozitor, doctor în muzică, profesor de pian la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, sau Viniciu Moroianu – pianist și profesor de pian la Universitatea Națională de Muzică din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed