M-am născut în satul Holt, comuna Letea Veche, jud. Bacău, fiul lui Janică și Aristița. Am prins colectivizarea, am trecut din feudalism în socialism.
Studii: Școala gimnazială cu clasele 1-8 le-am făcut în sat. Îmi plăcea muzica populară, rețineam melodia, improvizam versuri când eram cu vaca la păscut. Am avut o copilărie între vis și realitate. Am făcut liceul teoretic nr. 4 Bacău, secția umanistă. Aici am început să mă formez, să cunosc tainele poeziei. Profesoara de limba și literatura română, Doamna Armaşu mi-a format stilul, am început să scriu poezie și să public la Gazeta de perete, unde amfitrion era Dan Petrușca. Aşa l-am cunoscut pe Macedonski, Bacovia…
În perioada 1973-1976 am fost elev la școala de ofițeri Sibiu. Aici am participat la activităţi literare şi culturale bine conturate și profesioniste. Era concurență literară. Am făcut parte din cenaclul școlii şi am publicat în placheta anuală ,,Dintre sute de catarge”. În 1976 am fost avansat ofițer și repartizat la Bacău. Aici am fost cooptat la Cenaclul ,,Nicolae Tăutu” al casei armatei din Bacău. Am început să public poezie și reportaje în ziarele și revistele militare din vremea respectivă. L-am cunoscut pe Nichita Stănescu, Marin Sorescu și Adrian Păunescu. Festivalul ,,Cântarea României” m-a consacrat. M-a vrăjit poezia cu versul alb. În această perioadă am câștigat un concurs de poezie pe armată cu un premiu financiar substanțial. În 1976 m-am căsătorit și acuși fac 50 de ani de căsătorie.
Timid am început să public. Am constatat că poezia mea place. Am uitat de „Cântarea României”, de diplomele câștigate, de tot ce am publicat până atunci. Am fost cooptat de grupul Cenaclul literar ,,Literatura din călimară” de doamna Stela Cheregi, care m-a încurajat să scot primul volum de poezie ,,Picături de cerneală”, 2020, Editura Alma, Craiova. A urmat și volumul doi ,,Iluzii și umbre”, aceiași editură, același an. Prin grijă doamnei Ecaterina Sabareze mi-a apărut și volumul trei la Editura Ștef, Iași, 2020. Am făcut și fac parte din mai multe grupuri unde public: Literatura din călimară, unde am publicat în antologie – 2019-2020, Luceafărul din vale, unde am publicat în reviste și în antologie. 2020, Vitrina cu poezii, Amicii poeziei Contraste literare, am publicat și în revistă Cenaclul literar Orizont, Litera şi alte grupuri. Sufletul meu este „Literatura din călimară”…
Cu mâinile ridicate cuprind tot cerul..,
Îți mulțumesc, Doamne, că nu m-ai lăsat singur la fericire,
ploaie te-ai făcut..,
Mulțumesc că la ospățul zilei m-ai chemat și pe mine
alături de toți și de toate..,
Multumesc că harul și darul îl împarți ca toamna…
Îți mulțumesc..,
Rugăciunea mea de mulțumire
este pentru toți și pentru toate…
Normalitate
Sărac nu sunt,
Bogat nu sunt,
Mai vând
Din când în când cuvinte,
Am inima doar casă,
Stăpână e nevasta,
În viață cu chirie,
E mică,
Văd din ea tot cerul,
Vrăjit mă simt de noapte
Cu basme și povești .
Ea seamănă cu raiul ,
Împărtășit mă simt
De sfinți
Din calendar
Și de icoană,
Parfum de flori
Și de rășină
Respir cu saț,
Păcatele și ura
Plecate sunt în pribegie .
Trezit eu sunt de răsărit,
Ziua mă îmbracă,
Trec anotimpuri
Pe la mine,
Îmi lasă semne, urme
Și timpul
Curge ca izvorul…
Madonă
Ai chipul
Tablou renascentist,
Penelul
Te adoră,
Petale de lumină cad,
Doar ochiul te privește,
Te ocolește timpul,
Ai irișii în floare,
Adorm şi mă trezesc
În timpurile tale,
Mă simt un menestrel,
Nu știi de anotimpuri,
Tu ştii când vin cocorii,
Unde se duc bătrânii,
Singurătate…
Poetul
Tu ești păstor,
Ai turmă de cuvinte,
Te plouă ziua
Te plouă noaptea,
Stâna-i departe.
Tu ești
Culegător istoric,
Cărări prin spini încă se văd,
În vers ai somnul…
Flămând,
Ești liber,
Samsarii îți vând azi poezia,
Talantul ce-ți revine
Îl pun la ei în pungă…
Renunți la toate,
Tu porți cu tine visul,
În carte te îngroapă,
Cioclii
Te vând pe la tarabe,
Avere fac,
Nu știu de lumânare,
Ai turma de cuvinte
Rămasă pe câmpie,
Ai numele pe cruce…