George Arion, autor de romane politiste, poet, eseist si publicist roman, s-a nascut pe 5 aprilie 1946 la Tecuci, ca fiu al Aglaiei si al profesorului Gheorghe Arion. Cursurile liceale le urmeaza la Bucuresti, absolvindu-le in 1964, urmand ca un an mai tarziu sa devina student al Facultatii de Filologie a Universitatii din acelasi oras.
George Arion debuteaza cu versuri in paginile revistei „Contemporanul” in 1966. A colaborat si la alte periodice ale vremii, precum „Romania literara”, „Contemporanul”, „Vatra” si „Suplimentul literar-artistic al «Scanteii tineretului»”. Din 1974 activeaza ca redactor al revistei „Flacara”, sectia cultura, iar, ulterior, devine redactor-sef. In paginile acestui saptamanal a publicat eseuri, interviuri si reportaje.
In literatura George Arion isi face debutul in 1979, cu volumul de poezii “Copiii lasati singuri”. A publicat carti de poezie: Copiii lasati singuri (1979), Amintiri din cetatea nimanui (1983), Traversarea (1997); versuri pentru copii: Uite cine nu vorbeste (1997); critica literara: Alexandru Philippide sau drama unicitatii (1981); romane politiste: Atac in biblioteca (1983), Profesionistul (1985), Crimele din Barintown (1995), Detectiv fara voie (2001), Anchetele unui detectiv singur (2003), Crime sofisticate (2009), etc; publicistica: Interviuri (1979), Dialogul continua (1988), Liniste! Coruptii lucreaza pentru noi (2003). George Arion a scris si scenarii de film si seriale, opera si teatru.
Din 2006 sustine o rubrica de prezentare a cartilor politiste in editia de duminica a Jurnalului national. A obtinut numeroase premii si distinctii, intre care se numara: Premiul revistei Flacara (1982) si Premiul Uniunii Scriitorilor (1985, 1995), obtinut pentru romanele “Profesionistul si Crimele din Barintown”, si pentru “O istorie a societatii romanesti contemporane in interviuri”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.
George Arion a călătorit, la un moment dat, în același avion cu Ion Iliescu. Acolo, în avion, la mii de metri înălțime, i-a dat lui Ion Iliescu o carte pe care a scris următoarea dedicație : „Domnului Ion Iliescu, în singura împrejurare în care n-aș striga pentru nimic în lume: Jos Iliescu!” Aflată tot din cartea „Timp retrăit” a lui Alex. Stefanescu. După ce citești portretul original, în mișcare, al lui George Arion, splendid creionat de criticul literar Alex. Stefanescu, îți dorești sa îl cunoști mai bine pe acest autor cu un simț al umorului extraordinar. Umorul nu e de ici, de colea, ci este semnul inteligenței și al inventivitatii.