Noi, cei de la NoGravity Club şi NoGravity Educational, În drumul nostru spre Cheile Dobrogei, vom străbate sate din care se înalță minaretele moscheilor tătărești. Ajunși la prima destinație, vom învăța de-a lungul unei drumeții ușoare, fascinanta poveste a atolului de corali din acest loc.
Apoi, în drum spre cel mai vechi oraș din România – Cetatea Histria – vom traversa câmpurile dobrogene acoperite de parcuri eoliene high-tech printre care se văd zeci de tumuli (movile funerare) vechi de peste 4.000 de ani.
Cetatea Histria, situată pe malul lagunei Razim-Sinoe, ne va impresiona prin istorie, arhitectură și suprafață.
Cu lecțiile făcute ne vom îndrepta către cei mai vechi munți din România, Munții Măcin, la poalele cărora vom înopta la cort într-o livadă de cireși, nu înainte însă de privi stelele.
A doua zi vom parcurge cel mai spectaculos traseu din zonă – Culmea Pricopanului, unde vom vorbi despre roci vulcanice respectiv granit.
Reveniți în civilizație cu cunoștințe noi, vom putea aprecia mai bine confortul patului, chiar dacă pe cer nu vor mai fi la fel de multe stele.
Obiective educaționale:
– introducere în diversitatea etnică a Dobrogei;
– introducere în geologia și geomorfologia Cheilor Dobrogei, singurul atol de de corali din România;
– introducere în geolgia și geomorfologia Munților Măcin;
– elemente de bază despre cultura Jamnja (cunoscută internațional drept Yamnaya);
– introducere în conversia energiei eoliane în energie electrică;
– introducere în istoria antică a Dobrogei, locul unde civilizațiile greacă, romană și geto-dacă s-au intersectat vreme de sute de ani.
Perioada: 30 aprilie LA 06:15 – 1 mai LA 20:00.